logo

Lakástextilek nagy választékban kaphatók

Függönyök, dekorációs anyagok, bútorszövetek, díszpárnák több gyártótól is. Kiegészítők: függönyelkötők, bojtok, zsinórok, paszományok és kiegészítői. Helyszíni felmérés, függönyvarrás kívánság szerint a kiválasztott modellek alapján, karnisfelszerelés és tanácsadás segíti az érdeklődő vásárlókat a döntésben.

Praktikus tanácsok:

A függönyt az ablak egyik vagy mindkét oldalán gyűjthetjük. Általában 50 cm hely elegendő erre. A szélességet tehát meghatározza a karnishossz, ami minimum 20-20 cm-rel túlnyúlik az ablaknyíláson.

Méretvételnél aranyszabály, hogy a letakarandó szélességnek (karnishossz) a kétszeresével vagy a két és félszeresével, akár a háromszorosával számolunk. Meggondolandó, hogy inkább olcsóbb anyagot vegyünk, de az bőséges legyen, mert csak így lehet igazán gazdagon, mutatósan formálni a függönyt.

Kétféle hosszúságú függönyt szokás használni. Az egyik a könyöklődeszkáig ér, szerencsésebb azonban az, ha legalább 10 cm-rel lejjebb ér mint a parapet. A másik megoldás, ha a függöny földig ér. Itt nem árt azonban 2-3cm-rel elállni a padlótól.